The News The Releases

Natali Felicia-Dream Of You

Natali Felicia Bergqvist, artist, låtskrivare och kompositör aktuell med låten Dream of You som släpps den 14 augusti via skivbolaget Psykbunkern.

Dagen innan Natali Felicia flyttade till London skrev hon Dream of You, en låt som hon beskriver att hon, utan att tänka på det där och då, skrev mer till sitt framtida jag för att påminna sig om att våga lita på livet, ”det är svårare sagt än gjort, men jag tänker att när jag får skapa så vecklas jag ut” som en ständig strävan att vilja bygga en varaktig relation till sig själv och sitt inre rum för att inte bli alltför rädd inför förändring. Förändringen som Natali beskriver är som vändpunkterna i dramat, tragedin eller komiken och precis så skriver hon musik, dramaturgiskt. Dream of You innehåller text, men fåordigt. Likt ett mantra upprepas orden och texten i sin enklaste form och når sitt syfte.

”Att ta en paus är inte samma sak som att fly, man benar bara ut trådar och behöver nya perspektiv, och det finns väsentlig tid för det, inte minst nu i denna högst märkliga och uppmärksammade tid vi lever i, och för att våga göra annat”
Jag skulle just flytta till metropolen, för att söka drömmen. Inte den man tänker sig om att bli popstjärna, det har aldrig varit mitt mål utan drömmen om att hitta ett lugn i vem man är och den man drömmer om att bli. Litegrann som att komma bort lite för att återigen kunna upptäcka kraften i tålamodet och passionen för att skapa drömmen inom sig, alltså det handlar mer om stimulans än prestation”

https://music.apple.com/se/album/dream-of-you-single/1526866718

BIO:
Med närhet till teatern och scenen under uppväxten var det inte alltid så att Natali ville ställa sig själv i rampljuset, tvärtom, det som hände på scen var till för att iaktta och berätta om och musiken blev en naturlig källa till den formen av uttryck. Prince, Mazzy Star, Jeff Buckley, Patti Smith och Björk är några av de artister Natali inspireras av. Med bakgrund i gospelkör

går hennes musik ofta ifrån mallen för vad pop är och fångar det filmiska och ger lyssnaren tillträde till bilder från Natalis värld.

Natali flyttade hem till Stockholm efter en tid i London i början av 2019. Hon började studera vid Actor Studio och teatern fick en ny innebörd för henne där hon i samma veva fick chansen att jobba ihop med sin far Kjell Bergqvist. ”Under min uppväxt spenderade jag mycket tid med pappa på teatern, på inspelningsset, men att nu kunna jobba med honom är för mig ett nytt sätt att lära känna sin förälder. Väldigt mycket inser jag att han absolut präglat mig i mitt konstnärliga uttryck. Lite speciellt att inse det såhär när man blivit äldre, så dyrbart och tacksamt.”

Natali fick chansen att skriva musik till tv-serien Bäckström, Brave New World och Strangers tillsammans med den amerikanska musikproducenten Erik Rosse, och i det funnit en ännu större kärlek att skriva för film och tv.
På sidan av sitt egna artist projekt fortsätter Natali tillsammans med Eric Rosse att komponera musik för film och TV internationellt, bl.a. På uppdrag av Warner Chappell US.

Allt tog sin början vid open mics och växte vidare. 2015 släppte hon låtarna ”Used to be” och ‘’Easy Ride’’ som båda nådde internationell uppmärksamhet och fann ett långvarigt samarbete med producenten Andreas Grube. Som 2018 resulterade i debut albumet Wrong Era. Tillsammans med Andreas Grube och Eric Rosse (Tori Amos) har Natali skapat ett soundscape som sammanflätar det vidsträckta med det omfattande, det klara med det mystiska. Dream of You är en låt Natali levt med länge och olikt andra behöver den tid på sig för att känna in, låta ord landa en lång stund i kroppen för att sedan sjungas ut. Ett farväl, vemodigt och mjukt.

”Jag får ofta höra att jag är känslig, och känslostyrd vilket till en början kanske klingar annorlunda, men jag har idag förstått att min känslighet är för att jag är nyfiken och gärna lyssnar vilket gör mig stundvis hudlös.”
Dream of You är pop som vågar vara hudlös. Natali säger: ‘’motsatsen till dunkla drömmar men ändå vän till The mamas & the Papas ”Dream a little dream of me”.

Är du en drömmare Natali nu 2020?

”Jag är skör och stark men kreativitet är för mig lika med problemlösning. Och jag vill berätta historier. 2020 har varit fram tills nu ett omvälvande år. Vi kan inte återgå till det ”normala” om det ordet ens finns på riktigt, förkovring är en frihet, det finns en absolut obruten kontinuitet precis som livet här i universum. Som Tjechov sa, ”blomman som vilar i den mörkaste trädgården måste springa till liv”… det är klart att jag drömmer, ja absolut är jag en drömmare.”

https://www.instagram.com/natalifelicia/?hl=en

https://www.facebook.com/natalifelicia/