Julia Lov

Julia Lov är numera signad hos universal music sweden

Julia har hållit på med musik hela sitt liv och sjungit sedan barnsben. Hon började på Adolf Fredriksmusikklasser som 10åring och fortsatte med sång i gymnasiet, hon har alltid vetat att hon vill bli artist men det var inte förrän ungefär 3 år sedan som Julia bestämde sig för att satsa på riktigt.

Julia Lov, artistnamn för Julia Lövholm, född 2 mars 2000 i Stockholm, är en svensk sångerska och låtskrivare. 

Julia Lov började med att släppa musik på engelska, 2018 släppte hon ”Fire Po Po Pom Pom” men har nu kommit fram till att svenska texter känns starkare och djupare för henne. 

Igen

”IGEN” är från början en låt jag, Nick Jarl och Adéle skrev på engelska för ca ett år sen. När jag bestämde mig för att köra på svenska så var det denna låten som höll mig lite tillbaka, jag tänkte att om jag kör på svenska så går jag miste om att släppa denna låten, därav bestämde jag mig för att sätta mig ner med ”Lost” som engelska titeln var, och översätta den till svenska, och det slutade med att den blev bättre än någonsin.

”IGEN” handlar om att man vet om att man har gjort många fel, men vill fixa allt till rätta, man vill ha den där sista chansen, även fast man inte litar på sig själv att det blir bra den sista gången heller, men man vill göra allt för att iallafall testa få ge allt igen. 

Rädslan över att behöva vara ensam.

/Julia

Kommer Du Ihåg

”Kommer Du Ihåg?” skriven av mig Julia Lov, producerad och mixad av fantastiska duon Alfred Sundström, Elias Edman under namnet Brokeboys, & Niklas Jarl. Mastrad av Sami Sirviö. 

När du har blivit dumpad och är olyckligt kär så kan du känna dig både ledsen och arg och allt där i mellan. I denna låten sjunger jag om hur tålamodet börjar ta slut när personen som lämnat en kommer tillbaka för tryggheten och saknaden av känslan tillsammans, men i slutet av dagen så väljer personen ändå att gå. 

Jag sjunger från en bit av mitt egna brustna hjärta då jag haft en väldigt tuff sommar och känt varenda ord som sjungs. 

Samtidigt som jag känt mig arg och sviken så har jag haft en starkare känsla som inte riktigt har gått att skriva ner, för den känslan av att bli ensam kvar och se personen gå vidare, tror jag man bara kan förstå om man varit med om det själv. 

Jag har börjat skriva på svenska och jag känner att jag kan uttrycka mig på ett starkare och känslosammare sätt. Om ni är nyfikna på mig och vad som kommer ske här näst så kan tala om att jag jobbar just nu med nästa singel. Ingen tycker om att vara olyckligt kär men jag får hoppas att ni ändå vill sjunga med och känna er lite mindre ensamma.

Kärlek, Julia Lov

Julia Lov in english

To feel inferior, run over and alone in a destructive relationship is something you can only put up with for so long. After a while you internal fire starts to grow again and it grows bigger and bigger until you suddenly find yourself again. Realize you deserve better.

This is what Julia Lov is singing about in her debut single “Fire (Po Po Pom Pom)” written by the artist herself and producers Nick Jarl & Richey McCourt, inspired by her life and feelings.

The single is recorded at Nick Jarl’s studio (Who’s worked with Loreen, Westlife, Will Young & Violetta to name a few) and mixed and mastered by Sami Sirviö at Park Studios.

Julia Lov, 18 years old from Stockholm, Sweden started singing when she was very young and has been collaborating with different people until she came across Nick Jarl one year ago. Just recently she signed a label deal with psykbunkern.

Julia Lov – Fire (Po Po Pom Pom) (psyk026)
Written by Julia Lov, Nick Jarl and Richey McCourt.
Produced by Nick Jarl. Additional Production by Richey McCourt.
Mixed and mastered by Sami Sirviö at Park Studios.
Cover by Julia Lov.

Press shot of Julia by Laura Dahlström.

Listen on:

Sociala medier: